بررسی طیف FT-IR و Raman آب در حضور میدان مغناطیسی و تأثیر آن بر جوانه زنی گروهی از بذر و غلات و حبوبات

 

چكيده:
آب، ضروري ترين ماده براي ادامه حيات همه موجودات زنده است كه زندگي ، كار، صنعت و كشاورزي بدون آن امكان پذير نيست . مطالعات حاكي از آن است که برخي ويژگي هاي فيزيكي آب در حضور ميدان مغناطيسي تغيير مي كند. آب مغناطيسي شده به علت كشش سطحي كمتر ، حلاليت بالايي دارد و درنتيجه قدرت جذب عناصر تغذيه اي توسط گياهان آبياري شده با آب مغناطيسي بالا مي رود. در تحقيق حاضر آب يونيزه به دو صورت ساكن در دستگاه و چرخشي با سرعت 1 ليتر بر دقيقه به مدت 30، 60، 90، 120، 150 و 300 دقیقه در ميدان الكترومغناطيسي با شدت 60 ميلي تسلا قرارگرفت. طيفهاي رامان و FT-IR آب های مغناطیسی شده با يكديگر و با گروه كنترل (بدون قرار گرفتن در معرض ميدان ) مقايسه شد . در بررسي طيف رامان تفاوتي بينگروههاي مغناطيده با يكديگر يا با گروه كنترل مشاهده نگرديد. اما مقايسه طيفهاي FT-IR افزایش شدت جذب را به موازات افزايش زمان قرارگيري آب در ميدان مغناطيسي تا 2/5  ساعت نشان داد و پس از آن تا 5 ساعت تغييري در طیف FT-IR مشاهده نگرديد . نتايج نشان مي دهد كه در آب مغناطيسي شده ويژگي هاي قطبي و دوقطبي هاي لحظه اي افزايش يافتند . تاثير اين آب بر برخي ويژگي هاي تكويني تعدادي از گياهان زراعي مورد بررسي قرار گرفت. سرعت جوانه زني بذر هاي سويا ، برنج، ذرت و نخود خيسانده شده در آب مغناطيده نسبت به بذر هاي گروه كنترل افزايش يافت.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.