جوانه ها یک ماده غذایی معروف، محبوب و سرشار از ویتامین ها، پروتئین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها هستند. روند جوانه زنی کار سخت و زمان بری است. فعال سازی اولتراسونیک بذرها باعث افزایش سرعت جوانه زنی، تسریع روند جوانه زنی، بهبود مشخصات تغذیه ای و رشد نهال های سالم می شود. خیساندن و آماده سازی اولتراسونیک بذرها روش ایده آل برای افزایش ظرفیت جوانه زدن است.

جوانه زدن دانه ها، غلات و حبوبات

 جوانه دانه های یونجه، شبدر، آفتابگردان، کلم بروکلی، خردل، تربچه، سیر، شوید، کدو تنبل، بادام، غلات (به عنوان مثال : گندم ، کینوا ، جو، چاودار، گندم سیاه، سورگوم، ارزن) ، حبوبات (به عنوان مثال: بادام زمینی ، نخود ، نخود ، عدس) و همچنین انواع لوبیا مانند: ماش، کلیه، پینتو، دریایی و سویا. از آنجا که جوانه ها سرشار از مواد مغذی گیاهی مانند پروتئین‌ها ، ویتامین‌ها ، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها و کم کالری ، چربی و سدیم هستند ، به طور گسترده ای به عنوان “غذای سالم” و “غذای فوق العاده” در نظر گرفته می شوند. گنجاندن جوانه ها در برنامه تغذیه روزانه ، به تغذیه بدن با فیبر ، ویتامین ها ، مواد معدنی و سایر مواد مغذی گیاهی تقویت کننده سلامتی کمک می کند.

فراهمی زیستی مواد مغذی در جوانه ها و میکروسبزها:

غلات و حبوبات حاوی ضد مواد مغذی مختلفی هستند که مانع هضم غذا می شوند و فراهمی زیستی ریز مغذی ها و مواد معدنی را مهار می کنند. به عنوان مثال ، مهار کننده های تریپسین و فیتات ها که در غلات و حبوبات وجود دارند ، به ترتیب هضم پروتئین و جذب مواد معدنی را کاهش می دهند. مهار کننده های تریپسین مانع فعالیت آنزیم گوارشی تریپسین می شوند ، بنابراین در نتیجه پروتئین های بلعیده نمی توانند به درستی هضم و جذب بدن شوند. بنابراین ، از جوانه زنی و جوانه زدن برای غیرفعال سازی این ضد مواد مغذی استفاده می شود. در هنگام جوانه زدن ، مسیرهایی برای تولید مواد مغذی و مواد شیمیایی آغاز شده و آنزیم ها فعال می شوند. به این معنی ، دانه ها و حبوبات جوانه زده طیف گسترده‌ای از مواد مغذی قابل دسترسی را فراهم می کنند. در طی مراحل جوانه زنی، آنزیم های درون زا مانند α ‐ آمیلاز ، پولولاناز ، فیتاز و سایر گلوکوزیدازها در بذرها فعال می شوند. این آنزیم ها عوامل ضد تغذیه ای را تخریب کرده و عناصر مغذی پیچیده را به اشکال ساده و قابل هضم تجزیه می کنند. جوانه ها پر از مواد مغذی تقویت کننده سلامتی مانند پروتئین ها ، کلروفیل ، ویتامین ها ، مواد معدنی، آنزیم ها، اسیدهای آمینه و مواد شیمیایی گیاهی هستند. به عنوان مثال ، جوانه های کلم بروکلی به عنوان بسیار غنی از سولفوروفان شناخته شده است. در مقایسه با گلدانهای کلم بروکلی ، دانه های کلم بروکلی جوانه زده حاوی 50 برابر سولفوروفان هستند.

 روش جوانه زدن

کشت جوانه ها کاری سخت و زمان بر است. در طی روند جوانه زدن ، شرایط بهداشتی برای جلوگیری از آلودگی و فساد میکروبی بسیار مهم است. خیساندن ، جوانه زنی و جوانه زدن با کمک اولتراسونیک باعث تسریع در کشت و رشد جوانه ها و گیاهچه های غنی از مواد مغذی می شود.

 کشت پیشرفته جوانه ها و ریز سبزها با اولتراسونیک خیساندن

 جوانه زنی و جوانه زنی اولتراسونیک روند کشت جوانه ها و ریز سبزها را تشدید می کند. جوانه زدن فرآیندی پرزحمت و وقت گیر است که مستعد فساد توسط کپک و باکتری است. از آنجا که بذرها زمان قابل توجهی را در آب (در مرحله خیساندن و خیزاندن) و در یک محیط بسیار مرطوب (در مرحله مرحله جوانه زدن) می گذرانند، خطر آلودگی و فساد میکروبی بسیار زیاد است. وقتی جوانه های خراب و سبزیجات خرد مصرف شود، باعث مسمومیت غذایی شدیدی می شوند. تراش و جوانه زنی فراصوت مدت زمان خیساندن و جوانه زدن را کاهش می دهد. با جوانه زدن و رشد سریع بذرها، زمان حضور در محیط های با رطوبت بالا کاهش می یابد. به این معنی، زمان رشد و فساد میکروبی به حداقل می رسد. جوانه زنی التراسونیک نه تنها روند جوانه زنی شما را کارآمدتر می کند، بلکه خطر آلودگی را نیز کاهش می دهد. علاوه بر این، مطالعات مختلف تحقیقاتی نشان داده است که جوانه های خیسانده و جوانه زده با اولتراسونیک در مقایسه با بذرهای جوانه زده مرسوم، با یک پروفایل تغذیه ای بالا مانند پروتئین، ویتامین و محتوای مواد مغذی گیاهی برتری دارند. جوانه های رشد یافته با اولتراسونیک نیز از نشا بیشتری برخوردار هستند.

 آغازگر اولتراسونیک هیدرولیکی باعث بهبود جذب آب و مواد مغذی می شود. مقایسه عدس فراصوت (40 وات در گرم) در مقابل عدس غیر فراصوت نشان می دهد که فراصوت به میزان قابل توجهی جذب آب را بهبود می بخشد.

فعال سازی دانه با اولتراسونیک

جوانه زنی با شدت فراصوت توسط اثرات مکانیکی کاویتاسیون اولتراسونیک / صوتی ایجاد می شود. اثرات حفره اولتراسونیک بر پوسته بذر تأثیر می گذارد: این لایه باعث تخریب لایه بذر و ایجاد تخلخل بیشتری از سطح بذر می شود. این به معنای واقعی کلمه به این معنی است که فروریزش حباب صوتی منجر به باعث سوراخ شدن پوشش پوسته بذر می شود. بعلاوه، فراصوت اندازه منافذ را بزرگتر می کند تا انتقال جرم بالاتری بین هسته بذر و محیط رشد صورت گیرد. انتقال جرم تشدید شده بذر را با آب و مواد مغذی مورد نیاز تأمین می کند. به دلیل افزایش تخلخل و نفوذ پذیری، بذر سریعتر آب و مواد مغذی را می گیرد. هیدراتاسیون بهتر و افزایش ظرفیت نگهداری آب در دانه های خشک / دانه ها منجر به رشد سریع جوانه ها می شود. مدت زمان تابش التراسونیک (مافوق صوت) بذر اولتراسونیک فقط چند دقیقه طول می کشد. مدت زمان فراصوت خاص به سختی پوسته بذر بستگی دارد و ممکن است بین 4 تا 6 دقیقه برای اکثر انواع بذر طول بکشد. برای انطباق تیمار اولتراسونیک با نوع بذر / دانه خاص ، دامنه دستگاه التراسونیک (مافوق صوت) عامل مهمی است که به طور قابل توجهی به تأثیر خیساندن اولترا سونیک و جوانه زنی بذر کمک می کند. پوسته بذر هرچه سخت تر و ضخیم تر باشد ، دامنه های بالاتر نیز مورد نیاز است. شرکت فناوری ایرانیان پژوهش نصیر (فاپن) دانش عمیقی در مورد خیساندن / خیزاندن ، پرایمینگ و جوانه زنی بذرها به کمک اولتراسونیک دارد. ما مناسب ترین و موثرترین تجهیزات اولتراسونیک را برای انواع جوانه ها و ظرفیت جوانه زنی شما ارائه خواهیم داد. بیشترین فراصوت طولانی مدت منجر به جوانه زنی بهتر هیبریدهای Calanthe می شود. (شین و همکاران 2011) ارزش غذایی بالاتر جوانه های جوانه زده با التراسونیک جوانه با کمک اولتراسونیک نه تنها باعث سرعت جوانه زنی و سرعت استخراج می شود ، بلکه بر کیفیت تغذیه ای جوانه ها نیز تأثیرات مثبتی دارد. چندین مطالعه بیوسنتز تقویت شده مواد مغذی گیاهی توسط التراسونیک (مافوق صوت) را نشان داده است. یانگ و همکاران (2015) میزان محتوای ایزوفلاونوئید را در جوانه های سویا فراصوت اندازه گیری کرد. مقادیر افزایش یافته ایزوفلاوونوئیدهای دایدزین و ژنیستئین به ترتیب 39.13 و 96.91٪ افزایش می یابد ، در حالی که با نمونه های غیر صوتی مقایسه می شود. لوبیای سویای با اولتراسونیک اسید گاما آمینوبوتیریک (GABA) با 43.4٪ افزایش نشان داد. در مطالعه دیگری ، یو و همکاران (2016) ظرفیت آنتی اکسیدانی بهبود یافته را با کاهوی رومایی با فراصوت تابش التراسونیک (مافوق صوت) کرد. آمپوفو (2020) در پایان نامه خود نشان داد که فراصوت شدن حبوبات معمولی در 360 وات به مدت 60 دقیقه باعث افزایش قابل توجه تجمع نشانگرهای تنش در 96 ساعت جوانه زدن می شود. استرس در طول رشد گیاهچه منجر به افزایش فعالیت های آنزیم های تحریک کننده فنیل پروپانوئید ، ترکیبات فنلی و ظرفیت های آنتی اکسیدانی در مقادیر قابل توجهی در مقایسه با نمونه شاهد غیر صوتی می شود. التراسونیک (مافوق صوت) در مقایسه با شاهد زمان جوانه زدن را 60 ساعت کاهش داد. بذرهای تیمار شده با اولتراسونیک ، ظهور رادیکول را در 24 ساعت جوانه زدن با افزایش قابل توجه ریشه در افزایش زمان جوانه زدن نشان دادند ، در حالی که در مقایسه نمونه های شاهد تا 48 ساعت جوانه زدن را به تأخیر انداختند. با توجه به ارزش غذایی، جوانه های لوبیای فراصوت 6.6 برابر محتوای فلاونوئیدهای کل و 11 برابر نشان دادند. وقتی با نمونه های غیر پسرانیده مقایسه می شود 57 برابر محتوای کل آنتوسیانین است. التراسونیک (مافوق صوت) سازهای پروب شرکت فناوری ایرانیان پژوهش نصیر (فاپن) دقیقاً قابل کنترل هستند. پارامترهای فرآیند مانند کنترل دامنه و دما و همچنین قرار گرفتن در معرض یکنواخت و یکنواخت همه دانه ها در منطقه حفره اولتراسونیک از عوامل اساسی به منظور تحریک بیوسنتز تنظیم شده در بذرها و جوانه ها هستند.

مزایای جوانه زنی ارتقاء یافته توسط التراسونیک

  1.  زمان قبل از خیساندن کاهش یافته است
  2. جوانه زنی سریعتر
  3.  رشد یکنواخت تر
  4. افزایش جذب مواد مغذی
  5.  افزایش نشا
  6. ارزش غذایی بالاتر جوانه ها
  7. گردش مالی سریعتر
  8. کاهش خطر فساد میکروبی
  9. کار ساده و ایمن است

 مطالعات موردی جوانه زدن با التراسونیک

حسن و همکاران (2020) نشان می دهد که دانه های سورگوم جوانه زده با فراصوت از نظر تغذیه به طور قابل توجهی بهبود یافته است. مشخصات و مقدار عناصر غذایی گیاهی موجود در دانه های سورگوم توسط فراصوت سازی افزایش یافت. ترکیبات مختلف فیتوشیمیایی (آلکالوئیدها ، فیتات ها ، ساپونین ها و استرول ها) ، فعالیت مهار رادیکال (روش 2،2-دی فنیل-1-پیکریلیدرازیل ، روش قدرت آنتی اکسیدانی کاهش دهنده آهن و سنجش ظرفیت جذب رادیکال اکسیژن) ، مشخصات فنلی (محتوای فنولیک کل) ، محتوای فلاونوئیدهای کل ، اسید فرولیک ، اسید گالیک ، کاتچین ، کوئرستین و تانن) همراه با قابلیت هضم پروتئین در شرایط in vitro (IVPD٪) برای تأثیر جوانه زنی فراصوت جوانه های سورگوم مورد بررسی قرار گرفت. تمام عوامل آزمایش شده با تابش التراسونیک (مافوق صوت) اولتراسونیک بهبود یافتند. جوانه های تیمار شده به ویژه فعالیت مهار رادیکالی بالا و مشخصات فنلی غنی با درصد بالاتر IVPD را به نمایش گذاشتند. تابش التراسونیک (مافوق صوت) فراصوت ملایم در دامنه 40٪ به مدت 5 دقیقه پیشرفت قابل توجهی را نشان داد. بعد از جوانه زنی ، جوانه های سورگوس تحت تابش التراسونیک (مافوق صوت) با التراسونیک (مافوق صوت) نمای بالایی از مواد شیمیایی شیمیایی را نشان می دهد که می تواند به عنوان ماده اولیه ارزشمند برای تولید غذاهای کاربردی با پروتئین بالا با هزینه کم خدمت کند. پترو و همکاران (2018) عملکرد کاویتاسیون اولتراسونیک را در هنگام سقوط حباب های کاویتاسیون بررسی کرد. آنها دریافتند که حفره اولتراسونیک باعث ایجاد ریز فرسایش در لایه های بذر می شود که باعث افزایش نفوذپذیری پوسته بذر و انتقال جرم می شود. آنها تأثیر تیمار اولتراسونیک برای جوانه زنی بذر ، جوانه زنی و مراحل اولیه رشد نهال تریتیکاله (چاودار و هیبرید گندم) را مطالعه کردند. نمونه های 50 دانه در رژیم زیر با التراسونیک (مافوق صوت) در آب تیمار شدند: دامنه 15 میکرومتر در دمای 25 درجه سانتیگراد برای مدت زمان مختلف تابش التراسونیک (مافوق صوت) 0 ، 2 ، 4 ، 6 ، 8 دقیقه. سپس بذرها را برای جوانه زنی و جوانه زدن روی کاغذ صافی مرطوب و در دمای اتاق قرار دادند. برجسته ترین اثر تابش التراسونیک (مافوق صوت)  برای مدت زمان تابش التراسونیک (مافوق صوت) 4 دقیقه مشاهده شد. داده های بهینه در مورد جوانه زنی بذرهای تریتیکاله تحت تیمار فراصوت و ظهور نهال در مقایسه با بذرهای تیمار نشده (شاهد) در شکل 1 نشان داده شده است. مشخص شد که طول متوسط ​​نهال بذرهای تحت التراسونیک (مافوق صوت) با 15 – 20٪ بیش از طول بذرهای شاهد. بذرهای تحت التراسونیک (مافوق صوت) زودتر جوانه می زنند و قدرت جوانه زنی بیشتر ، طول نهال و ریشه بیشتری دارند.

التراسونیک صنعتی و نیمه صنعتی التراسونیک هموزنایزر شرکت فناوری ایرانیان پژوهش نصیر (فاپن) با کارایی بالا در مواد غذایی و کشاورزی برای ترویج جوانه زنی و جوانه زنی ، بذر دانه ها از جمله آغازگرهای Osmo ، هیدرولیمینگ و همچنین فرآیندهای تخمیر استفاده می شوند. پیشرفته ترین فن آوری ، کاربر پسند بودن ، کارکرد ایمن و مقاوم از ویژگی های اصلی تمام پردازنده های التراسونیک صنعتی و نیمه صنعتی التراسونیک هموزنایزر شرکت فناوری ایرانیان پژوهش نصیر (فاپن) است.

 بسته به حجم فرآیند و توان مورد نیاز شما، فرآوری با التراسونیک مورد نیاز، توصیه شود. وقتی که حجم زیاد می شود ما فرآیند تابش فراصوت به صورت چرخشی در خط تولید را پیشنهاد می کنیم که هم کارآمدتر و هم سریعتر است. پردازنده های التراسونیک برای هر ظرفیت تولید شامل محصولات التراسونیک صنعتی و نیمه صنعتی التراسونیک هموزنایزر شرکت فناوری ایرانیان پژوهش نصیر (فاپن) موجود است.

طیف کاملی از پردازنده های اولتراسونیک را از دستگاه های التراسونیک (مافوق صوت) آزمایشگاهی جمع و جور تا سیستم های آزمایشی و پیچیده گرفته تا پردازنده های اولتراسونیک کاملاً صنعتی با ظرفیت پردازش کامیون ها در هر ساعت پوشش می دهد. طیف گسترده ای از محصولات التراسونیک صنعتی و نیمه صنعتی التراسونیک هموزنایزر شرکت فناوری ایرانیان پژوهش نصیر (فاپن) به ما این امکان می دهد تا مناسب ترین پردازنده اولتراسونیک را برای ظرفیت و اهداف فرآیند به شما ارائه دهیم. سیستم های اولتراسونیک برای آزمایشهای امکان سنجی و بهینه سازی فرآیند ایده آل هستند. مقیاس گذاری خطی بر اساس پارامترهای فرآیند ایجاد شده، افزایش ظرفیت پردازش از قطعات کوچکتر به تولید کاملاً تجاری را بسیار آسان می کند. افزایش مقیاس را می توان با نصب یک واحد مخلوط کن اولتراسونیک قدرتمندتر یا خوشه بندی چندین دستگاه التراسونیک (مافوق صوت) به طور موازی انجام داد. دامنه های دقیقاً قابل کنترل برای نتایج بهینه همه دستگاه های التراسونیک (مافوق صوت) التراسونیک صنعتی و نیمه صنعتی التراسونیک هموزنایزر شرکت فناوری ایرانیان پژوهش نصیر (فاپن) دقیقاً قابل کنترل هستند و از این رو ابزار کار قابل اطمینان هستند. دامنه جابه جایی پروب، یکی از پارامترهای مهم فرآیند است که بر کارایی و اثر بخشی جوانه زنی و جوانه زدن فراصوت تأثیر می گذارد. بذرهایی با پوشش نرم به یک عملیات فراصوت ملایم و تنظیمات دامنه کمتری نیاز دارند، در حالی که بذرهای دارای پوسته مقاوم و سخت هنگام جوانه زنی در پروب هایی با توان بیشتر (دامنه جابه جایی بالاتر) نتایج جوانه زنی بهتری را نشان می دهند. تمام پردازنده های التراسونیک صنعتی و نیمه صنعتی التراسونیک هموزنایزر شرکت فناوری ایرانیان پژوهش نصیر (فاپن) امکان تنظیم دقیق دامنه را فراهم می کنند.، سونوترودها  و پروب ها و بوسترهای تیتانیومی لوازم جانبی هستند که امکان تغییر دامنه در دامنه حتی گسترده تر را فراهم می کنند. التراسونیک صنعتی و نیمه صنعتی و التراسونیک هموزنایزر شرکت فناوری ایرانیان پژوهش نصیر (فاپن) می توانند دامنه های بسیار بالایی را تحویل دهند و شدت اولتراسونیک مورد نیاز را برای کاربردهای سخت گیرانه ارائه دهند. دامنه های تا 200 میکرومتر را می توان به راحتی و بصورت مداوم در عملیات 24/7 اجرا کرد. تنظیمات دقیق دامنه و نظارت دائمی بر پارامترهای فرآیند التراسونیک از طریق نرم افزار هوشمند این امکان را به شما می دهد تا بذرهای خود را با موثرترین شرایط اولتراسونیک تابش التراسونیک (مافوق صوت) کنید.

تابش التراسونیک (فراصوت) مطلوب برای بهترین نتایج جوانه زنی

 مقاومت تجهیزات اولتراسونیک Hielscher امکان کار 24/7 در کارهای سنگین و در محیط های سخت را فراهم می کند. این امر تجهیزات التراسونیک (مافوق صوت) Hielscher را به ابزاری مطمئن و قابل اطمینان تبدیل می کند که نیازهای پردازش شما را برآورده می کند. تست آسان و بدون خطر فرآیندهای التراسونیک می توانند کاملاً خطی مقیاس بندی شوند. این بدان معناست که هر نتیجه ای را که با استفاده از آزمایشگاه یا التراسونیک (مافوق صوت) به دست آورده اید ، می توان دقیقاً در همان خروجی با استفاده از پارامترهای دقیقاً یکسان مقیاس بندی کرد. این امر التراسونیک (مافوق صوت) را برای آزمایش امکان سنجی بدون خطر ، بهینه سازی فرآیند و پیاده سازی بعدی در تولید تجاری ایده آل می کند.

 با ما تماس بگیرید تا بیاموزید که چگونه فراصوت می تواند عملکرد و کیفیت جوانه شما را افزایش دهد. بالاترین کیفیت – در ایران طراحی و تولید شده است، التراسونیک صنعتی و نیمه صنعتی التراسونیک هموزنایزر شرکت دانش بنیان فناوری ایرانیان پژوهش نصیر (فاپن) با ، بالاترین استانداردهای کیفیت را برای پردازنده های اولتراسونیک خود در اولویت دارد. تمام دستگاه های التراسونیک (مافوق صوت) در دفتر مرکزی ما در تهران- شهرک صنعتی خاوران ، ساخته و آزمایش شده اند. استحکام و قابلیت اطمینان تجهیزات التراسونیک (مافوق صوت) التراسونیک صنعتی و نیمه صنعتی التراسونیک هموزنایزر شرکت فناوری ایرانیان پژوهش نصیر (فاپن) ما را به یکی از بهترین شرکت های دانشبنیان تبدیل کرده است. عملیات 24/7 تحت بار کامل و در محیط های پرمصرف ، ویژگی طبیعی التراسونیک (مافوق صوت) سازهای با عملکرد بالا التراسونیک صنعتی و نیمه صنعتی التراسونیک هموزنایزر شرکت فناوری ایرانیان پژوهش نصیر (فاپن) است.

 شما می توانید پردازنده اولتراسونیک التراسونیک صنعتی و نیمه صنعتی التراسونیک هموزنایزر شرکت فناوری ایرانیان پژوهش نصیر (فاپن) را در اندازه های مختلف و دقیقاً متناسب با نیازهای فرآیند خود خریداری کنید. التراسونیک هموزنایزر شرکت فناوری ایرانیان پژوهش نصیر (فاپن) از تیمار بذر در یک لیوان کوچک آزمایشگاهی تا اختلاط مداوم دوغابهای دانه در سطح صنعتی، یک دستگاه اولتراسونیک مناسب برای شما ارائه می دهد! لطفا با ما تماس بگیرید – ما خوشحالیم که راه حل اولتراسونیک ایده آل را به شما توصیه می کنیم.

منابع

sprout