تولید کننده تجهیزات التراسونیک
فاپن




دستگاه-قهوه-ساز-التراسونیک،-اسپرسوساز-التراسونیک

قهوه سازهای مختلف مدلهای مختلفی از قهوه رو تولید می کنه که ما به قهوه ترک، اسپرسو، فرانسه یا ... می شناسیم. وجه مشترک این روشها استخراج مواد موثره موجود در دانه های قهوه است.

مهمترین ماده که قهوه به خاطر اون بیشتر شناخته میشه کافئینه و میزان استخراج کافئین توی قهوه های مختلف متفاوته مثلا اسپرسو کافئین بیشتری نسبت به قهوه ترک داره.

یه روش جدید برای عصاره گیری قهوه، عصاره گیری با امواج التراسونیکه که تا 1.5 برابر قهوه ترک کافئین بیشتری استخراج میکنه و از همه مهمتر بدون اینکه ماده ی  شیرین کننده ای توش استفاده بشه تقریبا هیچ تلخی نداره.

در ضمن چون توی این روش نیازی به حرارت دادن قهوه نیست ویتامین ها، آنزیم ها و آنتی اکسیدان های قهوه از بین نمیرن و سالم می مونن و میشه قهوه سرد خوشمزه آماده کرد که نوشیده بشه یا برای کیک و بستنی و دسر  و ... استفاده بشه.

در ضمن همراه با قهوه می تونید شیر، خامه یا مواد دیگه رو هم اضافه کنید و با همون سرعت بالا براتون قهوه رو آماده کنه.

یه خبر خوب دیگه اینکه شما با این دستگاه می تونید قهوه بدون کافئین تولید کنید یعنی چی؟

قهوه بدون کافئین  قهوه ای که رنگ، مزه و عطر قهوه واقعی رو داره اما کافئینش واقعا صفره، یعنی هرچی می خوای می تونی قهوه بخوری و نگران عوارض کافئین نباشی.

شرکت ما یه شرکت دانش بنیانه که هر حجمی از قهوه رو که بخواهید عصاره بگیرید دستگاه مناسبش رو تولید می کنه از یه فنجون تا چند تن، چه برای خونه، کافه یا کارخونه.

اسپرسوسازها و قهوه‌سازهای قطره‌ای هرکدام به‌نحوی خاص عمل می‌کنند.

اول ببینیم فرق قهوه ساز و اسپرسو ساز چیه؟

درسته که اسپرسو هم خودش یک نوع قهوه است ولی اسپرسو ساز و قهوه ساز فرق اساسی در روش دم آوری و عصاره گیری دارند. در ایران معمولاً به دستگاه هایی که بخار آب به آرامی از بین دانه های قهوه عبور می کنه و عصاره قهوه بعد از فیلتر شدن داخل فنجان ریخته می شود قهوه ساز می گویند.

ولی اسپرسو در فشار 9 بار و دمای 91-96 درجه سانتیگراد قهوه را عصاره گیری می کند. نکته مهم اینه که فشار روی بخار آب داغ است نه فشار روی آب. یعنی بخار آب داغ با دمایی در حد نقطه جوش آب از بین دانه های آسیاب شده قهوه عبور می کنه و عصاره مطبوع قهوه را می گیره.

همانطور که می دانید میزان فشار با زمان تهیه اسپرسو رابطه عکس دارد. یعنی اگر دستگاه اسپرسو ساز شما فشار بالاتری ایجاد کنه در زمان کمتری عصاره قهوه گرفته می شد. البته این به سایز دانه های قهوه، دما، فشار و زمان، جنس قهوه هم بستگی داره و حتی سلیقه شما و نیاز شما برای دریافت کافئین.

فشار در تهیه اسپرسو بسیار مهم تلقی شده از همین رو نام آن را اسپرسو یعنی تهیه شده با فشار انتخاب کرده‌اند. در اثر فشار حاله‌ای کرمی رنگ بر روی قهوه نقش می‌بندد که اصطلاحا به کرما معروف است. کرما از چربی و روغن و روغن‌های موجود در قهوه به وجود می‌آید و معمولا دلیل بر با کیفیت بودن قهوه است.

ولی حتی بالا بردن فشار هم نمی تونه عصاره با کیفیت از قهوه تهیه کنه، و امروزه در دنیا از اسپرسو ساز التراسونیک استفاده می شه.

تفاوت اسپرسو ساز التراسونیک با اسپرسو ساز:

اول ببینیم التراسونیک به چی می گویند؟

ترجمه فارسی التراسونیک، امواج فراصوتی است، یعنی امواجی که فرکانسشون از 20 کیلو هرتز بیشتره ، این امواج کمک بسیار زیادی به بشر داشته اند. شاید اسم پدیده موج شوک یا شاک ویو را شنیده باشید که به کمکش می تونند سنگ کلیه را خرد کنند. الان انقدر این تکنولوژی جذاب شده که به کمک موج شوک و حباب زایی صوتی برای عصاره گیری استفاده می شه و قدرت و توان فوق العاده ای داره. مثلاً  التراسونیک به جای ایجاد فشار 9 بار حدود 100 بار فشار ایجاد میکنه و این فشار به طور نقطه ای و لحظه ای در سراسر ظرف قهوه ایجاد می شه.

کیفیت اسپرسوی حاصل از اسپرسوسازها به عوامل بسیار مختلفی بستگی دارد، مثلا درجه ریزی قهوه و کیفیت و تازگی قهوه مورداستفاده. برای تهیه اسپرسو ترجیحا باید قهوه درست پیش از دم‌کردن آسیاب شود. هر نوع قهوه‌ای هم قابل‌استفاده است، اما برخی اسپرسوسازهای مجهز به آسیاب داخلی با دانه‌های غیرچرب و طعم‌دارنشده بهتر کار می‌کنند. درجه ریزی و یک‌دستی قهوه نیز مسئله مهمی است. برای دستگاه‌های اسپرسوساز معمولا از پودر قهوه دانه‌ریز استفاده می‌شود. پودر قهوه مورداستفاده برای تهیه اسپرسو همچنین باید یک‌دست باشد.

اما برای اسپسرسو ساز التراسونیک آنقدر حسااسیت روی سایز دانه های قهوه وجود ندارد، چون التراسونیک می تواند به راحتی دانه های قهوه را ریز کند، البته آسیاب قهوه و استفاده ا زقهوه دانه ریز خیلی مؤثر تر است.

تفاوت ازلحاظ مدت‌زمان دم‌آوری

اسپرسو ساز التراسونیک در حجم های مختلف ساخته شده و کار می کند. از 10 تا 30 ثانیه می تواند عالیترین کیفیت قهوه را به شما تحویل دهد.

تفاوت ازلحاظ نسبت قهوه به آب

برای تهیه اسپرسو به‌ازای هر ۱٫۵ اونس آب به حدود ۷ گرم پودر قهوه نیاز داریم. در تهیه قهوه به‌روش قطره‌ای باید برای هر ۶ اونس آب حدود ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری پودر قهوه در نظر بگیریم. البته، اندازه‌ها در دستورهای مختلف می‌تواند اندکی متفاوت باشد. اما، درکل، شات اسپرسو دارای طعم به‌مراتب قوی‌تری در مقایسه با قهوه‌ای است که به‌روش قطره‌ای تهیه می‌شود؛ به‌عبارتی، قهوه‌ تهیه‌شده به‌روش قطره‌ای مزه نسبتا ساده‌تری می‌دهد. درضمن، با اسپرسوسازها قهوه کرمی‌تری به دست می‌آید، چون تهیه اسپرسو قهوه ریزتری می‌برد و هم آب با فشار حیلی سریعی از میان پودر قهوه عبور داده می‌شود. اما قهوه حاصل از قهوه‌سازهای قطره‌ای به‌دلیل اندازه درشت‌تر پودر قهوه در حد اسپرسو کرمی درنمی‌آید.

شات اسپرسو هم که می‌دانید کوچک‌تر از ماگ‌های مورداستفاده برای سرو قهوه ساده است. البته، از اسپرسو برای تهیه نوشیدنی‌های دیگری هم استفاده می‌شود:

  • لاتهیک شات اسپرسو + ۹ تا ۱۵ اونس شیر بخار داده‌شده
  • کاپوچینویک شات اسپرسو + ۴ تا ۵ اونس شیر بخار داده‌شده
  • آمریکانویک شات اسپرسو + آب داغ
  • تونیک اسپرسو: یک شات اسپرسو + آب تونیک